La Baldufa, PREMIO NACIONAL 2020

NOTÍCIES ACTUALITAT DE LA BALDUFA

27/05/2023

2a edició de l'Enre9, el festival d'Arts en Viu de la Zona9

Tanquem la 2a edició de l'Enre9, el festival d'Arts en Viu de la Zona 9 (La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles)! Més de 6.000 persones han passat del 18 al 21 de maig per les places i carrers de la Zona9 per gaudir de la cultura i les arts escèniques. El festival ha acollit més de 50 propostes, entre espectacles professionals, espectacles comunitaris i inclusius, espectacles de caràcter popular, i jocs i tallers.

L'Enre9 neix del treball fet per les diferents xarxes comunitàries de la Zona 9. Es tracta d'un projecte cultural i social per al barri, sense ànim de lucre, amb àmplia dimensió comunitària i en el que hi està fermament implicat el teixit associatiu i veïnal de la zona. La voluntat del festival és doble. Per una banda, fomentar la cultura com a eina de canvi i transformació social, dinamitzant la zona 09 i la seva gent, i aprofundint en les connexions que ja es van forjar en la primera edició entre les diferents entitats que en formen part. L'Enre9, per altra banda, vol anar més enllà de la Zona9, convidant la resta de ciutat a què gaudeixin de les variades propostes artístiques i descobreixin la gent d'aquest barri i la seva energia.

Les entitats i col·lectius que hem estat implicades en la seva organització qualifiquem l'edició d'èxit total i ens reafirmen en la idea que es tracta d'una iniciativa realment transformadora per la zona, que trenca estigmes i cohesiona socialment els barris de la Zona9 amb la resta de la ciutat. Destaquem també que el festival s'ha consolidat i remarquem la gran afluència de públic, tant de la Zona9, com de la resta de la ciutat, superant amb escreix l'edició anterior.

Com en l'edició anterior, en festival ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Solidària de Lleida que ha coordinat la setantena de voluntaris i voluntàries que han col·laborat en totes les tasques del festival. Com a novetat, en aquesta edició hi ha hagut un equip d'accessibilitat i de mediació comunicativa per a garantir l'accés i la participació a la comunitat sorda i sordcega abans, durant i després del festival, a càrrec del CFGS de Mediació Comunicativa de l'Ins Ronda. També hi ha hagut la figura del mediador/a intercultural, per fer l'espai accessible i proper a totes les comunitats i col·lectius de la zona 9.

Per altra banda, cal remarcar també que aquesta edició de l'Enre9 ha aprofundit en cercar la complicitat de comerços i establiments de la zona, per continuar fomentant la participació de la comunitat al festival. Aquests establiments col·laboradors han ofert descomptes i promocions durant el festival i han repartit xapes a tothom que s'hi ha acostat.

L'Enre9 ha estat impulsat per La Descomunal, juntament amb l'Ajuntament de Lleida, la Comissió de Cultura del Consell de la Zona 09 i l'Associació La Nou. Com en la passada edició, el festival ha estat coordinat per la Companyia de Comediants La Baldufa i ha comptat amb el suport de diverses entitats: Diputació de Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Òmnium Cultural Ponent, Pla Educatiu d'Entorn Lleida, Institut Municipal d'Ocupació, Pacto de Estado i Ministerio de Igualdad. Promouen el marc de la Comunalitat Urbana - La Descomunal, la Direcció General de Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. El Festival tampoc hauria estat possible sense la col·laboració desinteressada de les diferents entitats i institucions que donen suport tant La Descomunal com el Festival.

 

_
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram