La Baldufa, PREMIO NACIONAL 2020

NOTÍCIES ACTUALITAT DE LA BALDUFA

08/06/2022

Punt final a la primera edició de l’Enre9, el Festival d’Arts Escèniques a la Zona 09 de Lleida

Del 26 al 29 de Maig s’ha dut a terme la primera edició del Festival Enre9 a la Zona 09 de Lleida (La Mariola, Blocs Joan Carles i Turó de gardeny) i ha estat tot un èxit! Han estat 4 dies de programació al carrer on s’han pogut veure més d’una cinquantena de propostes.

La zona 09 comprèn alguns dels indrets més estigmatitzats de la ciutat. Amb el festival s’ha volgut contribuir a dinamitzar la zona perquè hi passin coses engrescadores i motivadores i s’hi puguin veure espectacles artístics de qualitat, a posar en valor la diversitat i interculturalitat de la seva gent, i a donar a conèixer la Zona 09 a la població de la resta de la ciutat.

L’Enre9 ha estat impulsat per la Comissió de Cultura del consell de la zona, en la qual hi estem vinculats tant La Baldufa, com veïnat i col·lectius majoritaris que viuen i treballen al barri, conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida. Ha comptat també amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, Òmnium Cultural Lleida-Ponent i el Pla Educatiu d’Entorn de Lleida. Per altra banda, el projecte també forma part de la Comunalitat Zona 09, unió d’entitats per contribuir al desenvolupament de l’economia social i solidària a la zona. Cal destacar també el gran component de participació social del festival: hi han col·laborat més d’una vintena d’entitats i institucions de la resta de la ciutat, així com quasi una seixantena de voluntaris i voluntàries.

El festival va arrencar el dijous 26 amb funcions escolars als dos centres de la zona, (Santa Maria de Gardeny i Magí Morera i Galícia). Durant els 4 dies de l’Enre9 s’han pogut veure espectacles de companyies professionals catalanes com Farrés Brothers i Cia, Soon Circus, La Dinamo, Zum-Zum Teatre, Xip Xap, Circ Pistolet, Centre de Titelles de Lleida, La Baldufa, Sound de Secà, InHabitants i Aquafonia; o les aragoneses Titiriteros de Binéfar i Civi-Civiac Producciones. Per altra banda, una de les principals característiques del festival és que bona part de la programació ha estat configurada també per espectacles no professionals, sorgits del treball social i comunitari a la zona, així com per actuacions musicals i de cultura popular. També s’han mostrat dos espectacles nascuts de fundacions que treballen amb la diversitat funcional i dues actuacions d’escoles artístiques de la ciutat.

Des de l’organització no podríem estar més contents i contentes amb el resultat. Creiem que el festival ha tingut molt bona acollida per part de la població de la Zona 09 i de tota la ciutadania que ha vingut a gaudir del festival. Pensem també que aquesta primera edició ha estat un tastet de què pot arribar a ser l’Enre9 en un futur, ja que amb la força del festival i la implicació de més entitats poden néixer molts més projectes que serviran per millorar la Zona 09 i la vida de les persones. Visca l’Enre9!

 

_
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram