La Baldufa, PREMIO NACIONAL 2020

NOTÍCIES ACTUALITAT DE LA BALDUFA

20/02/2024

Preparem la 3a edició del Festival Enre9

El Festival Enre9, el Festival d’Arts Escèniques de la Mariola, Turó de Gardeny i els Blocs Joan Carles tornarà amb força! L'Enre9 celebrarà enguany la seva tercera edició, que tindrà lloc del 16 al 19 de maig, amb una àmplia programació amb més de 50 propostes artístiques d’arts en viu, esdeveniments culturals, musicals i teatrals tant de caràcter professional com comunitari, popular i inclusiu.

El festival és un projecte cultural i social que neix de la col·laboració de les diferents xarxes comunitàries de la zona i compta amb la ferma implicació i col·laboració del seu teixit associatiu i veïnal. L’edició 2024 oferirà quatre dies de programació al carrer, combinant arts en viu professionals (teatre, música, circ, moviment, titelles...) amb espectacles comunitaris nascuts a partir de tallers i activitats que es realitzen durant l'any amb diversos col·lectius i veïnat de la zona. A més, s'inclourà una àmplia selecció d'espectacles populars i tradicionals per reflectir la riquesa cultural d'aquesta àrea de Lleida. Finalment, es comptarà també amb espectacles i espais inclusius, per assegurar que totes les veus i perspectives estiguin representades. En total, més d’una cinquantena de propostes artístiques.

Tots els espectacles seran gratuïts i tindran lloc a diversos indrets de la Zona 9 de Lleida, que compren els barris de La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles, principalment a les seves places i carrers.

El Festival Enre9 vol continuar sent un agent de canvi i inclusió a la zona, posant en relleu la diversitat, la creativitat i el potencial transformador de la cultura, obrint mirades i trencant estigmes. La seva voluntat és doble. Per una banda, fomentar i apropar la cultura a la Zona 9 i la seva gent, entenent-la com una eina de canvi i cohesió social, generant també connexions entre les diferents entitats i col·lectius. En segon lloc, donar visibilitat a les diversitats i potencialitats de la comunitat i la Zona 9, incentivant la integració de la població lleidatana cap a aquesta àrea, que històricament ha estat desconnectada de la resta de la ciutat.

L’Enre9 està impulsat per La Descomunal, la primera comunalitat urbana de la ciutat, juntament amb l’Ajuntament de Lleida, la Comissió de Cultura del Consell de la Zona 09 i l’Associació La Nou.

Com en la passada edició, el festival està coordinat per la Companyia de Comediants La Baldufa i comptarà també el suport de diverses entitats: Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Pacte d’Estat – Ministerio de Igualdad, Òmnium Cultural Ponent i la Càtedra d’Innovació Social de la UdL.

Promou en el marc de la Comunalitat Urbana – La Descomunal, la Direcció General de Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

El Festival tampoc seria possible sense la col·laboració desinteressada de les diferents entitats i institucions que donen suport tant La Descomunal com el Festival Enre9.

_
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram