La Baldufa, PREMIO NACIONAL 2020

NOTÍCIES ACTUALITAT DE LA BALDUFA

21/07/2023

Llarga vida a l'Esbaiolat! Gràcies per aquests 15 anys

Tanquem un altre Esbaiola't i ho fem amb un agraïment infinit a tothom per haver gaudit de 16 edicions d'aquesta aventura cultural meravellosa.

Aquesta ha estat la darrera edició en la qual La Baldufa hem estat al capdavant de la direcció artística i organització del festival. La decisió de passar el relleu no ha estat presa a la lleugera, ja que aquest festival és més que un simple esdeveniment per a nosaltres. És una part fonamental de la nostra vida i una font d'inspiració per a la nostra carrera artística.

Les raons que ens han portat a fer un pas al costat són vàries:

-La tasca principal de la companyia és la producció d'espectacles de teatre, mentre que la direcció artística de l'Esbaiola't era com una feina extra. Durant aquests 15 anys hem gaudit molt duent a terme el festival, però l'estructura actual de la companyia no ens permet seguir-lo gestionant com ho havíem fet fins ara, ni amb el nivell de qualitat i professionalitat que havíem assolit i que pensem que l’Esbaiola’t es mereix.

-A més, el festival ha aconseguit un nivell de programació i públic estable al llarg dels anys. Ara que el festival es troba ja consolidat, creiem que és un bon moment per a passar la torxa i permetre que noves energies i visions n'assumeixin el lideratge.

-Per altra banda, malgrat l'esforç de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, assegurar la sostenibilitat financera d'un festival d'aquestes característiques no ha estat sempre tasca fàcil. Esperem també que aquest pas al costat serveixi perquè les institucions es facin càrrec que cal més suport a iniciatives culturals com l'Esbaiola't, que representen una oportunitat de creixement cultural i social per a la localitat, la comarca i per a tot el país.

Confiem en que tot el que hem sembrat aquests anys serà útil per a qui agafi el relleu. Llarga vida a l'Esbaiolat!!

_
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram