La Baldufa, PREMIO NACIONAL 2020

NOTÍCIES ACTUALITAT DE LA BALDUFA

21/12/2022

Per què ens ha entusiasmat el Teatre L’Artesà

Viatjar contínuament com fem la gent del teatre té coses meravelloses (deixarem per a un altre dia  les coses que no ho són tant). Un dels privilegis de rondar tant és poder conèixer diversitat de projectes, molta gent amb amor al teatre que té diferents maneres de gestionar tot el que hi ha al voltant de la posada en escena d’un espectacle. Ens ha semblat que un dels darrers llocs on hem treballat ben bé seria digne de figurar en la llista dels que tenen bones pràctiques.

Això de què l’espectacle comença quan s’alça el teló, no va gaire amb l’esperit del Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat, un espai on cuiden molt tot el que hi ha al voltant de l’actuació. Per això aboquen tones d’energia i talent a aspectes com la mediació, el treball comunitari i les activitats paral·leles. La feina de Mediació permet que cada espectacle arribi de la millor manera al públic, des d’una mirada transversal al projecte artístic. Això ho cuiden molt a l’Artesà, com també tenen cura del treball comunitari (amb aspectes com la cocreació) o amb activitats paral·leles com xerrades o tallers. Un model de gestió que surt de la dedicació i l’entrega de la Cristina i el Cèsar: treballar amb vosaltres ha estat un privilegi, i ens sembla necessari agrair la bona feina que feu, una tasca que sempre ens ha ajudat a millorar les nostres propostes.

Un bon exemple d’aquest tarannà és el projecte Camins Vius dedicat a crear espais d’intercanvi i col·laboració entre els artistes que treballen al Teatre L’Artesà i diverses escoles del Prat. Fan del teatre «un lloc de trobada en el qual artistes, mestres i alumnes puguin posar en joc interessos i feines comunes i d’aquesta manera construir juntes pràctiques pedagògiques cada vegada més còmplices. A través de les arts podem afavorir el desenvolupament de la participació i col·laboració en els contextos educatius i, d’aquesta manera, créixer juntes en la comunitat escolar, en l’entorn familiar i en la ciutat-món». Des de l’humilitat i el treball de formigueta, cada dia omplen de contingut paraules com transversalitat o col·laboració.

El que hem descobert en totes les estades en aquest emblemàtic espai del Prat de Llobregat ens ha entusiasmat. Espais com el Teatre L’Artesà estan fent passes molt interessants per millorar el model d’exhibició i de relació teatre-companyies. Gràcies per abocar-hi talent i energia.

_
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram